Известие

Collapse
No announcement yet.

Някои досега спечелил ли е войната срещу дрънчащите тропащи и скърцащи салони на 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някои досега спечелил ли е войната срещу дрънчащите тропащи и скърцащи салони на 145

Така ,от два дни насам взеха много да ме дразнят тия грозни скрибуцания на тапицерйите на моята 145-ца.
    По принцип знам ,че лек срещу това е една 12'-ка на Магнат съчетана с 4бр. Херц но все пак ми е интересно дали някой е успял да направи своята 145-ца тиха?

Когато се заех да търся от каде идват всички тия изблици на шумове с ужасение разбрах ,че на моята чак пластмасовите прагове скърцат. ,тапициерийте пръщят все едно някой ми троши сухи колнки до ухото ,отпред кадето се свързват духалките с едни грозни черни пластмаси също пращи тая грозната пластмаса.

Казвайте колеги има ли лек или така си е от завода.
    Last edited by RokFort; d.m.y г., 20:40.

Колега да направиш 145 отвътре безшумна е почти невъзможно.На мен лично точно със това ПОЧТИ не ми се занимава.Преди време поправих някои неща,след време се появиха още скърцания и се отказах.Сега просто си усилвам музиката и гледам да не мисля за това.Ако все пак ти се води тази война ти пожелавам успех.
    Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
    Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
    Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
    sigpic

Comment

Един от източниците на скърцане при мене се оказа мястото където се срещат кората на вратата и пласмасовата рамка на стъклото. С WD40 като напръскам изкарва около 4 минути и пак почва. На равен път почти нищо не скърца.
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

В магазините по "левче" продават силикон в спрей, подходящ е за гумените уплътнения на вратите не скърцат а и зимата незалепват.
        Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
        Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
        Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Отстрани на седалката има една пластмаса,където закопчалката на колана се трие в пластмасата и скърца.Залепи нещо меко и седалките няма да скърцат. Между другото всяка кола си има нещо,което поскърцва.Аз съм карал Опел 96-та година,на който му скърцаше също лайсната на парното под прозореца,също корите на багажника,карал съм и няколко рена на които им се разтропаха машинките за прозорците и т.н..Не е само при Алфите.
          Last edited by zaryto; d.m.y г., 00:18.
          Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
          За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Мене по ме дразни кофти возията от колкото скърцането
            145 jtd

Comment

Първоначално публикувано от RokFort Покажи съобщение
              Така ,от два дни насам взеха много да ме дразнят тия грозни скрибуцания на тапицерйите на моята 145-ца.
              По принцип знам ,че лек срещу това е една 12'-ка на Магнат съчетана с 4бр. Херц но все пак ми е интересно дали някой е успял да направи своята 145-ца тиха?

Когато се заех да търся от каде идват всички тия изблици на шумове с ужасение разбрах ,че на моята чак пластмасовите прагове скърцат. ,тапициерийте пръщят все едно някой ми троши сухи колнки до ухото ,отпред кадето се свързват духалките с едни грозни черни пластмаси също пращи тая грозната пластмаса.

Казвайте колеги има ли лек или така си е от завода.
              от годините, километрите и пътищата е скърцането, мойта 166 е на 5 години и пак поскърцва от време на време на кофти път

Comment

Да не скърцат само 145,мойта 155-ца вътре е като симфония като минавам през неравности
                ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                BMW e39 facelift

Comment

моята не скърца, но не я и силя по дупките. за тоя силиконов спрей знам че става още по-зле. талк можеби или нещо такова.
                  точка

Comment

Няма нищо ново ако ви кажа, че и моита поскърцва от корите. Относн силиконовия спреи аз сам помагал за едно скрибуцащо Рено19, след процедурата стана доста задоволително. Няма да ви разправям, че е спряло напълно да скърца и ако някои си мисли че на 10-15 годишни коли може да оправи тоя проблем много се лъже. Даваите газ на музиката и проблема се решава
                    Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                    sigpic
                    http://vbox7.com/play:884c5234
                    http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Няма и да се опитвам да печеля такива войни,щот е безмислено ще се справя с един два и ще останат 10.Пък и подобни проблеми имат и някои нови коли след 15хил. километри.
                      146 JTD-2000г.
                      Punto 1.2

Comment

увеличаваш музиката и всичко спира да тропа ,да скърца
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Comment

просто пътищата не се отразяват добре на тея машинки . моята като я докарах от италия и на първата седмица взе да си похлопва предницата и да си поскърцва салона
                          ама ми скърца само пластмасовата лаисна на навигаторската врата
                          145 1.6 Boxer 95` , Ford Fiesta , Ford Transit

Comment

аз пък разкарах целия салон

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                              аз пък разкарах целия салон
                              Верен отговор
                              Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Working...
                              X